Skupina Slovak Telekom v prvom kvartáli s rastom zisku o 7 %

Zisk pred započítaním úrokov, daní a odpisov medziročne vzrástol o sedem percent na 78,3 milióna eur.

Skupina Slovak Telekom dosiahla za prvé tri mesiace tohto roka konsolidované výnosy 187,3 milióna eur. V prípade zisku pred započítaním úrokov, daní a odpisov (EBITDA) zaznamenala medziročný rast o sedem percent na 78,3 milióna eur. Informovala o tom v stredu skupina.

Najvyšší rast výnosov v prvom kvartáli vykázali dcérske firmy Zoznam a Zoznam Mobile, medziročne posilnili o 17 % na 1,6 milióna eur. Dcérska spoločnosť Digi Slovakia evidovala rast výnosov o 12 % na 8,9 mil. eur. Na druhej strane výnosy PosAm klesli oproti prvému štvrťroku 2015 na 4,8 milióna eur.

Skupina zaznamenala v sledovanom období 500 tisíc zákazníkov digitálnej TV. Rástol aj celkový počet širokopásmových prístupov, ku koncu kvartálu na 609 tisíc. K 31. marcu tohto roka využívalo služby mobilnej siete Slovak Telekom 2,231 milióna zákazníkov, pričom báza sa medziročne rozšírila o takmer 30 tisíc zákazníkov.

Spoločnosť Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Skupinu Slovak Telekom tvoria materská spoločnosť Slovak Telekom a jej dcérske spoločnosti Zoznam, Zoznam Mobile, Telekom Sec, PosAm a Digi Slovakia.

Súvisiace články

Aktuálne správy