Čistý zisk Allianzu medziročne posilnil

Nemecká poisťovňa za prvý kvartál dosiahla čistý zisk 2,2 mld. eur, v prvom kvartáli vlaňajška bol v objeme 1,8 mld. eur.

Nemecká poisťovňa Allianz v prvom štvrťroku evidovala pokles prevádzkového zisku o 3,5 %, ale vďaka jednorazovým vplyvom vykázala rast čistého zisku. Prekonala tak očakávania a hodnotu svojich akcií v pondelok posunula nahor. Poisťovňa za január až marec dosiahla čistý zisk 2,2 mld. eur, pričom v rovnakom období minulého roka bol v objeme 1,8 mld. eur. Čistý zisk firmy je tak o 40 % vyšší, ako odhadovali analytici.

„Mali sme silný štart do roku 2016,“ uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ spoločnosti Oliver Baete. „Napriek volatilite na trhu a nízkym úrokovým mieram naďalej očakávame prevádzkový zisk za celý rok v sume 10,5 mld. eur, s možnosťou, že bude o 500 mil. eur vyšší alebo nižší,“ dodal. Tržby za január až marec, klesli menej ako sa očakávalo, a to o 6,4 % na 35,4 mld. eur. Hodnota akcií Allianzu po správe o výsledkoch za prvý štvrťrok posilňovala a oproti predošlému dňu boli vyššie o 3,1 %.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy