Tržby firmy SolarWorld v prvom štvrťroku stúpli

Za január až marec nemecký výrobca solárnych panelov dosiahol konsolidované tržby 212,6 mil. eur , v prvom kvartáli minulého roka boli v sume 149,1 mil. eur.

Nemecká spoločnosť SolarWorld, ktorá je výrobcom solárnych panelov, v prvom štvrťroku tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška zvýšila dodávky svojej produkcie o 62 %. Zväčšili sa jej dodávky do USA a tiež na nemecký trh. Okrem toho SolarWorld získal objednávky na rozsiahle projekty napríklad vo Francúzsku a USA. Konsolidované tržby za január až marec sa zvýšili na 212,6 mil. eur z úrovne 149,1 mil. eur, na ktorej boli v prvom štvrťroku 2015. Firma o tom informovala v pondelok na svojej internetovej stránke.

Vďaka zlepšeniu prevádzkového výkonu dokázal SolarWorld udržať svoj zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v medziročnom porovnaní na takmer stabilnej úrovni 2,1 mil. eur. K 31. marcu bola likvidita firmy v objeme 182,7 mil. eur, čiže mierne klesla zo sumy 188,6 mil. eur, na ktorej bola v závere predchádzajúceho kvartálu. V prvom štvrťroku SolarWorld splatil úvery a úroky v celkovej sume 13,7 mil. eur.

Skupina potvrdila svoju prognózu pre rok 2016, ktorá ráta s medziročným rastom dodávok o vyše 20 %. Konsolidované tržby podľa jej plánu stúpnu v súlade s rastom dodávok o viac ako o 20 %. Vlani boli tržby firmy v objeme 763 mil. eur, takže v tomto roku sa snaží dosiahnuť sumu 1 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy