Skupina Best Hotel Properties vlani s výnosmi 61,8 mil. eur

Tržby portfólia skupiny, ktoré zohľadňovali činnosť všetkých hotelov v portfóliu počas minulého roka, medziročne narástli o približne 2 % na 61,6 mil. eur.

Skupina Best Hotel Properties (BHP) dosiahla za minulý rok výnosy spolu za ukončené a neukončené činnosti vo výške 61,82 mil. eur. Čistý zisk skupiny spolu za ukončené a neukončené činnosti bol vlani takmer 2,1 mil. eur. Prevádzkový zisk BHP pred odpismi z činnosti hotelov bol v sledovanom období vyše 13,4 mil. eur. Celkový súhrnný výsledok hospodárenia skupiny za vykazované obdobie dosiahol 8,8 mil. eur. Údaje vyplývajú z výročnej individuálnej a konsolidovanej správy za minulý rok.

 

Pre celkovo nižšie prevádzkové náklady a vyššie tržby sa prevádzkový zisk BHP pred odpismi (EBITDA) z neukončených operácií zvýšil o 215 % na 10,1 mil. eur. Tržby portfólia skupiny, ktoré zohľadňovali činnosť všetkých hotelov v portfóliu, počas roka medziročne narástli o približne 2 % na 61,6 mil. eur. Tržby z ubytovania skupine vlani stúpli o 3,3 % na 34 mil. eur a tržby z jedál a nápojov klesli o 4 % na 17,7 mil. eur.

Po započítaní vplyvu ukončených činností, teda hotelov, ktoré k 31. decembru predchádzajúceho roka zmenili kontrolu alebo sú určené na predaj, medziročný vývoj výnosov zaznamenal rast o 6 % a dosiahol hodnotu 33,7 mil. eur. Vlastné imanie BHP najmä vplyvom zníženia základného imania z 350,25 mil. eur na 35,025 mil. eur na základe rozhodnutia valného zhromaždenia pokleslo o 94 % na 17,8 mil. eur.

Do portfólia skupiny Best Hotel Properties v súčasnosti patrí Grand Hotel River Park, Grand Hotel Kempinski High Tatras, hotel Crowne Plaza v Bratislave, moskovský hotel Baltschug Kempinski a taktiež reštaurácia Buddha – Bar v Prahe. Do portfólia skupiny pribudol v roku 2013 Hotel InterContinental v Prahe. Od augusta manažuje BHP aj hotel Sheraton v Bratislave. Akcie spoločnosti sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave.

Súvisiace články

Aktuálne správy