Z čoho všetkého sa dajú vysúdiť peniaze: Žena žaluje Starbucks za príliš veľa ľadu

, CNBC Foto: SITA/AP

Najskôr firmu žalovali, pretože podávali príliš horúcu kávu. Teraz je to za príliš veľa ľadu. Aké americké!

Žena zo štátu Illinois podala žalobu proti Starbucks za obrovské množstvom ľadu, ktoré firma pridáva do svojich nápojov. Požaduje 5 miliónov dolárov. Tvrdí, že kvôli množstvu ľadu, aký Starbucks používa vo svojich ľadových nápojoch, zákazníci často dostanú iba polovicu množstva nápoja, ktorý je uvedený v menu. Je presvedčená, že takto zámerne podvádza zákazníkov, ktorí sú nútení platiť za niečo, čo ani nedostanú.

"Slovo" nápoj "je definovaný ako" pitná kvapalina. Ľad podľa tejto definície "nápojom" nie je. Na základe tejto definície Starbucks vlastne dáva zákazníkovi oveľa menej nápoja v chladených nápojoch, než čo si v skutočnosti zákazníci zaplatia," píše sa v súdnom spise. "Starbucks svoje chladené nápoje presnejšie nedefinuje, aby si mohli účtovať viac peňazí a mali vyššie zisky na úkor spotrebiteľov, ktorí sú v prevádzkach Starbucks  zámerne zavádzaní v rámci klamlivých reklamných praktík," doplňuje sa situácia v spise.

Starbucks sa bráni, že začal používať väčšie poháre, aby dokázali zachovať objem nápoja, ktorý deklaruje na nápojovom lístku.

Žena žiada odškodné vo výške 5 miliónov dolárov, tvrdí, že to je suma za každého zákazníka, ktorý si kúpil studený nápoj na Starbucks v priebehu posledných 10 rokov.

"Naši zákazníci pochopili a očakávajú, že ľad je nevyhnutnou súčasťou každého" ľadoveho nápoja", a každý nespokojný zákazník môže požiadať personál, aby mu nápoj dolial,“ píše sa v stanovisku Starbucks, ktoré citoval portál TMZ.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy