Priemerná dočasná PN bola v marci 3,52 %

Najnižšiu dočasnú PN vykázal v treťom mesiaci tohto roka Bratislavský kraj, a to 2,18 %.

Priemerná dočasná práceneschopnosť (PN) na Slovensku bola v marci tohto roka na úrovni 3,52 %. V porovnaní s februárom je to menej o 0,32 percentuálneho bodu, medziročne priemerná PN minulý mesiac klesla o 0,26 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa.

Najnižšiu dočasnú PN vykázal v marci tohto roka Bratislavský kraj, a to 2,18 %. Nasleduje Banskobystrický kraj, kde priemerná dočasná PN dosiahla 3,14 %. Tretie najnižšie percento dočasnej PN evidoval Nitriansky kraj. V tomto kraji bola minulý mesiac priemerná dočasná PN na úrovni 3,33 %.

Naopak, najvyššie percento dočasnej PN mali v treťom mesiaci tohto roka Prešovský, Žilinský a Trenčiansky kraj. V Prešovskom kraji priemerná dočasná PN dosiahla 4,52 %, v Žilinskom kraji 4,21 % a v Trenčianskom kraji 3,94 %. Ide o údaj, ktorý vychádza z podielu práceneschopných osôb voči celkovému počtu nemocensky poistených osôb v danom mesiaci.

Priemerné obdobie trvania PN na Slovensku v marci predstavovalo 46 dní. Najdlhšie priemerná PN trvala v Prešovskom kraji, a to vyše 56 dní. Nasleduje Žilinský kraj, v ktorom dočasná PN trvala v rovnakom období v priemere 55 dní. Najkratšie trvanie dočasnej PN vykázal Bratislavský kraj, a to necelých 36 dní.

Súvisiace články

Aktuálne správy