Predsedom ÚDZS sa stal Tomáš Haško

Doterajšia predsedníčka úradu Monika Pažinková rezignovala na svoj post koncom marca. Jej funkcia zaniká k 30. aprílu tohto roka. Minister zdravotníctva Tomáš Drucker považuje Haška za odborne aj manažérsky schopného, ako aj za morálnu autoritu.

Správa „VLÁDA: Predsedom ÚDZS sa stal Tomáš Haško,“ rozšírená o vyjadrenie ministra zdravotníctva Tomáša Druckera v druhom odseku.

BRATISLAVA 29. apríla (SITA) – Predsedom Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) sa stal s účinnosťou od 1. mája tohto roka Tomáš Haško, ktorý pôsobí v Univerzitnej nemocnici Bratislava ako zástupca riaditeľa pre Nemocnicu Ružinov. Rozhodla o tom v piatok na svojom rokovaní vláda.

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker obhajoval nominanta na predsedu úradu. „Považujem pána Haška za odborne aj manažérsky schopného, považujem ho takisto za autoritu morálnu. Myslím si, že je rešpektovaný. Treba sa opýtať viacerých, nielen Lekárskeho odborového združenia,“ povedal po zasadnutí vlády Drucker. Podľa neho nebol dôvod, aby Haško prišiel na vládu, a ani ho nepozýval. „Pána Haška som už predstavil členom vlády dostatočne vopred. Tento materiál už bol vyše týždňa k dispozícii kolegom,“ uviedol minister.

Doterajšia predsedníčka ÚDZS Monika Pažinková rezignovala na svoj post koncom marca. Jej funkcia zaniká podľa zákona k 30. aprílu tohto roka. Informoval o tom minulý mesiac po rokovaní vlády minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Ako vtedy povedal novinárom, úradu by mal šéfovať človek z prostredia zdravotníctva. „Človek, ktorý má skúsenosti buď s poisťovníctvom alebo ochranou pacienta, tá problematika je aj právne náročná,“ vysvetlil v tom čase.

Nomináciu Tomáša Haška na post predsedu ÚDZS nepovažuje Lekárske odborové združenie (LOZ) za šťastnú. „Pán Haško bol zástupcom riaditeľa Univerzitnej nemocnie Bratislava pre Nemocnicu Ružinov v čase, keď sme v roku 2014 odhalili nevýhodný prenájom nemocničných parkovísk pre súkromnú firmu (išlo o parkovisko pri Nemocnici Sv. Cyrila a Metoda a pri nemocnici Ružinov),“ upozornil predseda LOZ Peter Visolajský.

Súvisiace články

Aktuálne správy