Zisk MasterCard v 1. kvartáli klesol v dôsledku vyšších výdavkov

Americká spoločnosť MasterCard zaznamenala v 1. kvartáli 2016 pokles zisku, ale menší, ako očakávali analytici z Wall Street. Dôvodom lepších výsledkov bol výrazný rast tržieb, ktorý zmiernil vplyv vyšších jednorazových výdavkov na zisk spoločnosti. Informovali o tom agentúry Bloomberg a RTTNews.
Vydavateľ platobných kariet dnes uviedol, že jeho čistý zisk za prvé tri mesiace roka klesol o 6 % na 959 miliónov USD (844,34 milióna eur), čo predstavuje 89 centov na akciu, z 1,02 miliardy USD alebo 89 centov/akcia v 1. kvartáli vlani. Výsledok prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali so ziskom 85 centov na akciu.
Tržby spoločnosti v sledovanom období vzrástli o 9,7 % na 2,45 miliardy USD z vlaňajších 2,23 miliardy USD a boli tiež vyššie ako 2,38 miliardy USD, ktoré očakávala Wall Street. Po očistení od kurzových vplyvov vzrástli tržby až o 14 %.
MasterCard už v januári upozornil, že jeho výdavky sa v 1. štvrťroku zvýšia v dôsledku investícií do nových technológií, a tiež pre jednorazové daňové výdavky a náklady spojené s vývojom vo Venezuele. A hospodárske výsledky potvrdili, že výdavky MasterCard v 1. kvartáli skutočne stúpli o 25 % na 1,1 miliardy USD.
Objem transakcií zrealizovaných prostredníctvom siete MasterCard vyskočil v uplynulom štvrťroku o 12 % na 838 miliárd USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy