Medzinárodný poradenský deň o dôchodkoch bude 18. mája vo Viedni

Sociálna poisťovňa v spolupráci s rakúskou Dôchodkovou poisťovňou PV a Poisťovňou pre živnostníkov SVA pripravuje na 18. mája 2016 spoločný poradenský deň, ktorý sa bude konať vo Viedni.
Na podujatí môžu poistenci a poberatelia dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali v Slovenskej republike alebo v Rakúsku a získali doby poistenia podľa právnych predpisov Slovenskej republiky alebo Rakúska, pri osobných konzultáciách s odborníkmi z uvedených inštitúcií vyriešiť svoje dôchodkové záležitosti.
Medzinárodný poradenský deň sa uskutoční v budove rakúskej Dôchodkovej poisťovne PV, Bürogebäude der Pensionversicherungsanstalt, Friedrich-Hillegeist-Strasse 1, 1021 Wien, v čase od 8.30 do 12.00 h a od 13.00 do 16.00 h. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na rakúskom telefónnom čísle 05 03 03-237 23, faxom na čísle 05 03 03-237 90 alebo na slovenskom telefónnom čísle +42190617 3211, resp. e-mailom na adrese nikola.sutovska@socpoist.sk.
Pri dohodnutí termínu je potrebné okrem konkrétnej požiadavky, ktorá bude predmetom poradenstva, uviesť tiež relevantné osobné údaje ako svoje meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia a rodné číslo. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, je potrebné uviesť aj údaje o zomretom poistencovi.
Poisťovňa odporúča, aby si účastníci okrem osobných dokladov priniesli tiež podklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia. Tlmočenie do nemeckého jazyka bude zabezpečené bezplatne.
TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy