Orange zaznamenal v 1. štvrťroku mierne zvýšenie tržieb, ale EBITDA klesol

Francúzska telekomunikačná spoločnosť Orange zaznamenala v 1. štvrťroku mierne zvýšenie tržieb. Prispelo k tomu oživenie ich rastu na španielskom trhu po rokoch krízy a tiež noví klienti, ktorí si predplatili rýchlejšie širokopásmové služby Orange vo Francúzsku. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Z hospodárskych výsledkov vyplýva, že tržby najväčšieho francúzskeho telekomunikačného operátora na domácom trhu sa v prvých troch mesiacoch roka zvýšili medziročne o 0,6 % na 10,01 miliardy eur.
Upravený zisk skupiny Orange pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) v 1. kvartáli klesol medziročne o 1,6 % na 2,57 miliardy eur. Tento výsledok sa zhoduje s odhadom analytikov, ktorých oslovila agentúra Bloomberg.
Tržby Orange v Španielsku pritom v sledovanom období vzrástli o 1,8 %, prvýkrát po deviatich kvartáloch vytrvalého poklesu. Navyše Orange získal ďalších 96.000 predplatiteľov vo Francúzsku.
Orange dnes potvrdil svoj cieľ pre tento rok a naďalej očakáva, že jeho zisk EBITDA bude väčší ako vlani, keď zarobil 12,43 miliardy eur.
Orangu sa však nepodarilo kúpiť telefonickú divíziu spoločnosti Bouygues. Obchod, ktorý mal spoločnosti pomôcť ušetriť na nákladoch, po mesiacoch rokovaní stroskotal pre nezhody v otázke ceny.
Orange je síce stále najväčšou telekomunikačnou spoločnosťou vo Francúzsku, kde generuje zhruba polovicu zo svojich tržieb, no snaží sa expandovať aj na zahraničné trhy, a to nielen v Európe, ale aj v Afrike a na Blízkom východe, aby podporil rast príjmov.
Firma plánuje vyplatiť v tomto roku dividendy vo výške 60 centov na podiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy