Šľapky prehrali vojnu proti hotovosti, aj za sexuálne služby sa už platí digitálne

, Daily Post;zerohedge Foto: SITA/AP

Na rohoch Sin Street v Lagose vstúpili dodávatelia najstaršieho povolania na svete do digitálneho veku. Uprostred stupňujúcej sa "vojne proti hotovosti" už nigérijské šľapky ponúkajú "bezhotovostný sex. "

Možnosť bezhotovostnej platby sa stala populárna aj medzi prostitútkami, striptérkami, či prevádzkovateľmi nevestincov. Ako píše Daily Post, "transakčný" sex vstupuje do éry digitálnej.

V meste Lagos, sa digitálna revolúcia podpísala na každodennom živote občanov. Nakupujúci opúšťajú hotovosť a do popredia sa dostávajú digitálne platby. Na karty sa už nekupujú iba veci drahšie, či luxusné predmety, ale aj sex! Patróni vychýrených podnikov to môžu potvrdiť, platby prostredníctvom kariet sú dnes uprednostňované. "Zavedenie POS terminálov bol dobrý nápad. Už nemusím vyjsť von napakovaný hotovosťou," tvrdí Jeff o nových zvyklostiach klientov. Nápis hlásajúci možnosti platby je umiestnený pred vstupom do podniku.  "POS k dispozícii," Posolstvo je teda jasné, s POS platíte ešte pred poskytnutím služby.

Prakticky to vyzerá tak, že každá izba má vo výbave vlastný terminál, navyše jeden je aj na recepcii pre všeobecné použitie. Kass, jeden z rezidentov poskytujúcich sexbiznis, spravuje kozmetický salón a butik. Denn prenáša svoje súkromné ​​POS zariadenie hore dolu, raz ho využije v bordeli, inokedy pre „outdoor“ činnosť v rámci obchodu so sexom. "Mal som problémy s mužmi, ktorí sa chceli zabaviť, ale nemali pri sebe hotovosť. Ale keď som zaviedol možnosť platby kartou, o zábavu je postarané. S kartou máte neobmedzenú možnosť zábavy."

Na otázku, či je platba vopred férová, istá prostitútka odpovedala: "Pre mňa ako nezávislú osobu, asi áno. Väčšinou dôverujem zákazníkom, ktorí nemajú pri sebe hotovosť. Ale raz som sa nachytala, keď som mu podsunula platobný terminál a z platby nakoniec nič nebolo. Preto sa teraz vyžaduje, aby platba prebehla pred poskytnutím služby, aby sa zabránilo takýmto príbehom," povedala uprostred zvodného úsmevu. "Je to zábava, ale aj dosť šialené zároveň," hovorí. "Predtým som zarobila 20 tisíc za deň a po šichte som odišla so svojimi peniazmi domov. Ale od zavedenia POS, musím čakať na peniaze do konca týždňa."

Ďalšie šokujúce zistenia priniesol reportér priamo z terénu. Majiteľ nevestinca prenajíma POS terminál svojim sexuálnym pracovníkom, ktorí má záujem o jeho použitie. Prenájom na víkend vyjde na 5 tisíc (asi 22 eur), na deň si účtuje 1500 nigérijských nairí. Tvrdí, že zavedenie POS terminálov bol nový impulz pre tento druh podnikania. "Kým nemáte MasterCard, máte len peniaze na účte, nič viac. Ale ak nemáte žiadnu hotovosť a máte záujem o poriadny brušný tanec, stačí strčiť kartu do slotu a zábava môže začať, určite v tej chvíli prestanete sedieť ako biskup," vyhlásilo polonahé dievča, zatiaľ čo sa snažilo zviesť reportéra k tancu. "Som v poriadku, nemám pocit, že by som so potreboval zatancovať," odmietol ponuku reportér.

Svoju reportáž uzatvára tým, že na základe rozhovorov sa dá povedať, že väčšina ľudí z tohto biznisu víta digitalizáciu, pretože svet sa postupne presúva k bezhotovostnej budúcnosti. Je to trend, ktorý musia sledovať aj podnikatelia. Niekedy sa zákazníci neradi premávajú s hotovosťou. „Spomínam si, ako ešte v roku 2014 prišiel jeden zákazník. Spolu sme šli do bankomatu, lebo nemal hotovosť. V tom momente k nemu pristúpili lupiči a okrem peňazí som prišla aj o svoj Blackberry Porsche. Nikdy nezabudnem na ten deň,“ popisuje svoj zážitok snedé dievča.

Treba však povedať, že zákazníci s hotovosťou majú výhodu. Napríklad v striptízovom klube na Allen Avenue, vyjde "bezhotovostná rýchlovka" na minimálne 30 tisíc nairov (asi 133 eur), pričom zákazníci, ktorí sa rozhodnú pre využitie POS terminálu, platia ešte ďalšie poplatky. To je dôvod  prečo dávajú prednosť špinavým bankovkám.

Súvisiace články

Aktuálne správy