Zisk koncernu BKS Bank vlani dosiahol 53,6 milióna eur

Koncern BKS Bank vlani zaznamenal nárast zisku. Medziročne sa zvýšil o 10 % na 53,6 milióna eur. Vyplýva to z dnes zverejnených hospodárskych výsledkov.
Predsedníčka predstavenstva BKS Bank Herta Stockbauer skonštatovala, že je to najlepší výsledok v histórii spoločnosti. „Podstatne k tomu prispelo výrazné zvýšenie úrokového výnosu o 9,3 % na 117,9 milióna eur a provízií o 11,4 % na 53 miliónov eur,“ uviedla banka v správe pre médiá.
Bilančná suma koncernu dosiahla 7,06 miliardy eur a zvýšila sa medziročne o 3 %. „Veľmi pozitívne vidíme tiež zvýšený objem úverov vo výške 5,11 miliardy eur, čo predstavuje zvýšenie o 2,1 %,“ priblížila Stockbauer. Vklady vzrástli z 5,01 miliardy eur na 5,11 miliardy eur. „Naším hlavným cieľom v nadchádzajúcich rokoch je neustále získavanie podielu na trhu zvyšovaním počtu zákazníkov a posilňovaním predaja. Slovensko je náš najmladší medzinárodný trh a pre nás dôležitý prvok našej rastovej stratégie,“ doplnila Stockbauer.
Na konci vlaňajška dosahoval objem vkladov BKS Bank na Slovensku 16,9 milióna eur a objem úverov 50,8 milióna eur.
V súčasnosti má BKS Bank na Slovensku štyri pobočky, okrem bankových obchodov prevádzkuje BKS Bank na Slovensku aj lízingový obchod.

Súvisiace články

Aktuálne správy