Wüstenrot poisťovňa vlani so ziskom 4,2 mil. eur

Celkové predpísané poistné dosiahlo takmer 60 mil. eur.

Wüstenrot poisťovňa dosiahla v minulom roku čistý zisk 4,2 mil. eur. V medziročnom porovnaní to podľa vyjadrení spoločnosti znamená nárast o 50 %. Celkové predpísané poistné dosiahlo takmer 60 mil. eur, čo je približne rovnaká úroveň ako rok predtým. Z celkového predpisu mierne medziročne stúplo predpísané poistné v neživotnom poistení, a to o 2 %.

Celkový počet poistných udalostí bol medziročne o 1 % nižší. Náklady na poistné plnenia však medziročne stúpli o 6,5 %. Pri medziročnom porovnaní brutto výšky technických rezerv eviduje Wüstenrot poisťovňa nárast, a to približne o 5 % na viac ako 127 mil. eur.

Wüstenrot poisťovňa, a. s. pôsobí na Slovensku od roku 1998, najskôr ako Wüstenrot životná poisťovňa. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy