Zisk spoločnosti Uniqa v roku 2015 nenaplnil očakávania

Zisk pred zdanením posilnil v minulom roku o 12 % na 422,8 mil. eur. V novembri pritom Uniqa očakávala, že za rok 2015 dosiahne zisk pred zdanením na úrovni od 425 mil. eur do 450 mil. eur.

Rakúska poisťovňa Uniqa zaznamenala v minulom roku nižší zisk, ako sa očakávalo. Zisk pred zdanením posilnil v minulom roku o 12 % na 422,8 mil. eur. V novembri pritom očakávala, že za rok 2015 dosiahne zisk pred zdanením na úrovni od 425 mil. eur do 450 mil. eur. Pod horšie výsledky sa podľa spoločnosti Uniqa podpísali „pretrvávajúce náročné podmienky“ a nízke úrokové sadzby. Poisťovňa zároveň varovala, že zisky by v tomto roku mohli klesnúť aj o polovicu.

Uniqa poisťovňa je univerzálna poisťovňa poskytujúca široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Pôsobí na slovenskom poistnom trhu od roku 1990, keď bola založená pod názvom Poisťovňa Otčina. V roku 2001 sa na základe rozhodnutia koncernu Uniqa Group zmenilo obchodné meno na Uniqa poisťovňa. V súčasnosti je koncern prostredníctvom svojich dcérskych spoločností zastúpený v 19 európskych krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy