Budúcnosť internet bankingu

, PR článok

Rýchlo sa rozvíjajúce technologické trendy a očakávania klientov doslova nútia bankové inštitúcie prinášať jednoduché a zároveň používateľsky atraktívne riešenia. Vývojári prijímajú nové výzvy a neustále pracujú na vylepšovaní aplikácií, ktoré uľahčujú život klientom bánk. Príkladom toho je mobilná aplikácia Tatra banky, ktorá za svoj dizajn a funkcionality získala už niekoľko prvenstiev.

Aplikácia Tatra banka za posledný rok priniesla mnohé užitočné funkcionality. K minuloročným top releasom patrila optimalizácia aplikácie aj pre inteligentné hodinky, ktorú Tatra banka priniesla ako prvá banka na Slovensku, čím potvrdila svoje líderstvo v inováciách. Aplikácia  umožňuje skontrolovať si zostatok na bežnom účte a zoznam posledných pohybov cez Apple Watch a  inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear.

Najväčšou výhodou bankových mobilných aplikácií je, že svoj internet banking máte so sebou 24 hodín denne 7 dní v týždni. Už nie ste odkázaný na návštevu pobočky, lebo väčšinu vecí vybavíte cez mobil kedykoľvek a kdekoľvek.

Pozreli sme sa preto na užitočné funkcionality aplikácie Tatra banka, ktoré šetria čas a zároveň zvyšujú bezpečnosť.

Online manažment kreditných a debetných kariet
Službu od jej spustenia využilo už niekoľko tisíc klientov. V aplikácii Tatra banka si môžete podľa potreby bezplatne spravovať debetné a kreditné platobné karty. Nájdete tu detailné informácie o svojich platobných kartách a pohyboch na nich. Taktiež si môžete nastaviť maximálnu výšku denných limitov na kartách, konkrétne napríklad, ak nepoužívate platbu na nákupy na internete, môžete si tento limit znížiť aj na 0 €.  V prípade potreby aplikácia obsahuje aj možnosť  platobné karty blokovať. Zmena všetkých týchto nastavení je bezplatná, Tatra banka aj týmto spôsobom zvyšuje bezpečnostné opatrenia. 

Zaujímavou funkcionalitou online manažmentu kariet je spravovanie kontinentov, na ktorých je možné používať platobné karty . Ako používateľ aplikácie môžete sám rozhodnúť o tom, na ktorých kontinentoch bude vaša platobná karta fungovať. Napríklad, ak bežne necestujete do krajín Ázie či Afriky, použitie platobnej karty na týchto kontinentoch v aplikácii Tatra banka jednoducho nepovolíte. Takto vďaka pár klikom eliminujete možnosť neoprávneného použitia falzifikátu Vašej karty v zahraničí.  

O ďalších funkcionalitách mobilnej aplikácie Tatra banka sa môžete dočítať na www.tatrabanka.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy