Rusko vracia úder: Soros je psychopat!

, rt.com;echo Foto: TASR

Slová maďarského miliardára Georga Sorosa o tom, že súčasné Rusko Vladimira Putina predstavuje po existenciu Európy väčšiu hrozbu než Islamský štát, nezostali bez odozvy. Komentátor ruskej štátnej televízie RT priniesol vo svojom víkendovom článku jasnú odpoveď: "Soros je psychopat."

"Nie je dôvod sa domnievať, že (Putin) napadol Sýriu kvôli tomu, aby zhoršil európsku migračnú krízu. Ale hneď ako zbadal príležitosť urýchliť rozpad EÚ, chopil sa jej," napísal vo svojom článku pre Project Syndicate maďarský finančník židovského pôvodu George Soros na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina. Toho obvinil zo snahy rozbiť Európu a ohroziť existenciu Európskej únie.

Do Sorosa sa následne v článku "George Soros: Psychopat je psychopat" oprel spisovateľ, prekladateľ a komentátor Sam Gerrans, ktorý často vyjadruje svoje názory v rôznych štátnych ruských médiách, ako je napríklad ruská rozhlasová stanica Hlas Ruska alebo medzinárodný mediálny server Sputnik. "Po rýchlej kontrole svojich životných funkcií som sa presvedčil, že som naozaj hore a že článok je skutočný… Ešte predtým, než sa pozriem na nepravdy, ktoré tvoria Sorosov, článok, musím napísať pár všeobecných slov o psychopat," začína svoj text Gerrans. Potom venuje niekoľko odsekov tomu, aby opísal rozdiely medzi nepsychopatmi, medzi ktorých sa radí, a psychopatmi, ktoré reprezentuje práve Soros. Psychopati podľa neho klamú, kradnú a manipulujú, aby dosiahli svoje ciele, bez toho aby pritom cítili akékoľvek emócie. Nepsychopati sú podľa Gerransa schopní klamať len trochu a majú limity, za ktoré nejdú. Psychopati preto okrádajú rodiny i štát bez výčitiek svedomia, zatiaľ čo nepsychopati váhajú, či majú vrátiť drobné pokladníčke, ktorá pri účtovaní urobila chybu.

Soros je psychopat, pretože podľa Gerransa nehanebne klame. Sorros vo svojom článku napísal, že Spojené štáty americké a EÚ robia veľkú chybu, keď považujú Rusko v boji proti Islamskému štátu za spojenca. Gerrans naopak považuje práve USA a EÚ za neférových ​​hráčov, ktorí nevedú vojnu proti terorizmu, ale sledujú záujmy "tyranskej vládnucej elity".

"Soros a jemu podobní ťažia z toho, čo Soros nazýva, Islamský štát, jeho tvrdenie ale opomína skutočnosť, že vinu hádže smerom k jednej veľmoci, k Rusku, ktoré ale urobilo kroky na vyriešenie tohto amerického výtvoru," píše Gerrans, podľa ktorého za vznikom IS stoja USA a Rusko je jediná krajina, ktorá proti organizácii bojuje.

Následne vyvracia ďalšie Sorosove tvrdenie, podľa ktorého je Putinovým cieľom podporiť rozpad EÚ a najlepšou cestou, ako to docieliť, sú záplavy sýrskych utečencov. Preto tiež podľa Sorosa Rusko bombarduje Sýriu. "Pravdou je, že prirodzeným spojencom Ruska je Nemecko," píše Gerrans, podľa ktorého by určite nebolo ruským záujmom Nemecko prívalom utečencov oslabiť.

Gerrans odmieta aj ďalšie Sorosovej "lži" a záver svojho textu venuje zdôvodneniu, prečo Sorosa považuje za psychopata. "Črty, ktoré Soros vykazuje, sú ako z učebnice psychopatie," napísal Gerrans. "Obviňovať iných zo svojich vlastných činov a napádať obete, to je to, čo robí psychopat."

Súvisiace články

Aktuálne správy