Fico rokoval so šéfom Gazpromu

Rokovanie premiéra so šéfom Gazpromu Alexejom Millerom sa uskutočnilo ešte vo štvrtok. O čom konkrétne hovorili, však žiadna zo strán neprezradila.

Premiér Robert Fico rokoval v Bratislave so šéfom Gazpromu Alexejom Millerom. Stretnutie sa uskutočnilo ešte vo štvrtok, oficiálne o ňom však Úrady vlády SR neinformoval. Neznáme pritom zostávajú aj podrobnosti rokovania, ktoré bližšie nekonkretizovala žiadna zo strán.

Ruský plynárenský koncern Gazprom na svojej internetovej stránke iba informoval, že zúčastnené strany sa venovali pokroku a ďalším vyhliadkam vzájomnej rusko-slovenskej spolupráce v sektore plynárenstva. „Išlo o pracovné stretnutie, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok. Vo všeobecnosti obsah pracovných stretnutí nemedializujeme,“ dodal na otázky agentúry SITA týkajúce sa obsahu rokovaní tlačový odbor Úradu vlády SR.

Slovensko pritom v súčasnosti patrí medzi najväčšie tranzitné krajiny ruského plynu na trhy Európskej únie. S Gazpromom majú jeho slovenskí partneri uzatvorenú dlhodobú zmluvu na tranzit plynu z roku 2008.

Súvisiace články

Aktuálne správy