Talianska vláda odložila čiastočnú privatizáciu štátnych železníc

Taliansko odložilo vstup štátnych železníc na burzu na rok 2017. Informovala o tom agentúra APA. Talianska vláda plánovala v tomto roku uskutočniť čiastočnú privatizáciu štátnych železníc FS.

Taliansko odložilo vstup štátnych železníc na burzu na rok 2017. Informovala o tom agentúra APA.
Talianska vláda plánovala v tomto roku uskutočniť čiastočnú privatizáciu štátnych železníc FS. Tú teraz posunula až na rok 2017. Pred vstupom na burzu majú železnice aktualizovať svoj plán rozvoja, čo by sa malo stať v lete, oznámil dnes v Ríme šéf železníc Renato Mazzoncini.
„Cieľom každej firmy je, aby bola solídnym spôsobom prítomná na burze. Niektoré prípravné oparenia pre vstup na burzu ešte musíme zrealizovať,“ uviedol Mazzoncini.
Vláda chce cez burzu podľa informácií v médiách predať až 40 % FS, za čo by do štátnej kasy mali pribudnúť až 4 miliardy eur. Ide o najväčšiu operáciu, ktorú vláda premiéra Renziho plánuje na zníženie dlhu.
Vláda chce po predaji 40-% podielu štátnej pošty privatizovať aj 49 % v prevádzkovateľovi letovej kontroly Enav. Peniaze majú byť použité na redukciu dlhu, ktorý predstavuje vyše 130 % hrubého domáceho produktu (HDP).

Súvisiace články

Aktuálne správy