Nezamestnanosť v Grécku mierne klesla

V porovnaní s priemerom eurozóny, kde miera nezamestnanosti v decembri v priemere dosiahla 10,4 %, je však nezamestnanosť v Grécku naďalej viac ako dvojnásobná.

Miera nezamestnanosti v Grécku v novembri mierne klesla na 24,6 % v porovnaní s októbrovou revidovanou hodnotou 24,7 %. Počet nezamestnaných tak klesol na 1,18 milióna. Informoval o tom vo štvrtok grécky štatistický úrad ELSTAT. Sezónne upravená novembrová miera nezamestnanosti bola najnižšia od mája 2012, kedy bola nezamestnanosť na úrovni 24 %. Najvyššiu mieru nezamestnanosti v Grécku evidovali v septembri 2013, keď bola vo výške 27,9 %.

Grécka miera nezamestnanosti síce klesla z rekordných maxím, stále je však viac ako dvojnásobná v porovnaní s priemerom eurozóny. V decembri dosiahla miera nezamestnanosti v eurozóne v priemere 10,4 %. Grécka ekonomika sa v treťom kvartáli 2015 v dôsledku kapitálových kontrol, ktoré negatívne vplývali na investície, export aj spotrebiteľské výdavky, zmenšila o 0,9 %. V roku 2016 má grécka ekonomika podľa odhadov klesnúť o 0,7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy