Tržby TUI Group v 1. kvartáli vzrástli a jej prevádzková strata klesla

Najväčšia európska cestovná kancelária TUI Group dosiahla v 1. kvartáli svojho finančného roka 2015/16 rast tržieb a jej prevádzková strata klesla. Dôvodom straty boli odpisy z hodnoty niektorých aktív. Informovali o tom agentúry Bloomberg a RTTNews.
TUI dnes oznámila, že jej strata pred úrokmi, zdanením a amortizáciou (EBITA) a bez započítania zmien v menových kurzoch za tri mesiace do konca decembra 2015 klesla na 97 miliónov eur zo 104,8 milióna eur v predchádzajúcom roku.
TUI Group v sledovanom období, ktorý bol 1. kvartálom jej obchodného roka, odpísala 12,3 % z hodnoty svojho podielu v lodnej spoločnosti Hapag-Lloyd AG, ktorá prepravuje kontajnery. To predstavuje jednorazový poplatok v hodnote 41,6 milióna eur.
Tržby cestovnej kancelárie v 1. kvartáli vzrástli o 5,4 % na 3,72 miliardy eur z 3,53 miliardy eur v posledných troch mesiacoch predchádzajúceho roka 2014.
TUI dnes zároveň uviedla, že dopyt po tohoročných letných dovolenkách v Turecku sa prepadol o zhruba 40 % po januárovom samovražednom bombovom útoku v Istanbule. Napriek tomu očakáva, že za celý obchodný rok, ktorý sa končí 30. septembra 2016, sa jej zisk EBITA zvýši minimálne o 10 %. Dôvodom je veľký záujem dovolenkárov o Španielsko, ktorý by mohol nahradiť výpadok pobytov v Turecku.

Súvisiace články

Aktuálne správy