Dolár posilnil voči euru a klesol oproti jenu

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár posilnil voči euru a klesol oproti jenu“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 8. februára (SITA, Reuters) – Euro v pondelok oslabilo voči americkému doláru, keď spoločná mena kopírovala pokles akcií bánk v eurozóne. Americký dolár po tom, čo minulý týždeň uzatvoril s najväčšou stratou za viac ako štyri roky, oslabil voči japonskému jenu. Dolár sa v piatok čiastočne zotavil po zverejnení priaznivých údajov z trhu práce USA. Zostával však pod tlakom, keďže náznaky ochladenia v domácej ekonomike a obavy o globálny hospodársky rast znižujú pravdepodobnosť zvýšenia úrokových sadzieb americkej centrálnej banky ešte v tomto roku.

Voči doláru euro kleslo o 0,4 % na 1,1121 USD/EUR. Dolár voči menovému košu posilnil o 0,2 % na 97,215 bodu. Voči jenu dolár klesol o 0,5 % na 116,23 JPY/USD.

Stredoeurópske meny v pondelok posilnili, keďže Maďarsko za minulý rok vykázalo rekordný prebytok zahraničného obchodu. Maďarský forint si do 10:10 SEČ pripísal 0,03 % a stúpol na 309,360 HUF/EUR. Posilnil aj poľský zlotý, a to o 0,19 % na 4,405 PLN/EUR. Česká koruna však oslabila o 0,02 % na 27,056 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy