Portál o cestovnom ruchu zaujímal od roku 2007 najviac ľudí

Najvyšší počet zahraničných záujemcov webového portálu slovakia.travel.sk pochádzalo podľa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch z Poľska.

Slovenský webový portál cestovného ruchu slovakia.travel.sk navštívilo v minulom roku viac ako 2,53 mil. záujemcov. Je to o 100 % viac ako v roku 2014. Návštevnosť portálu bola od roku 2007, kedy bol uvedený do prevádzky, historicky najvyššia. Informovala o tom Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR).

Priemerný počet návštev portálu za mesiac dosiahol predchádzajúci rok úroveň viac ako 210 tisíc. Najviac záujemcov otvorilo tento portál v letných mesiacoch, pričom v júli to bolo 348 tisíc návštevníkov, v auguste 385 tisíc a v septembri 257 tisíc návštevníkov.

„Pod markantný nárast návštevnosti portálu sa podpísali najmä marketingové a reklamné aktivity SACR,“ komentovala generálna riaditeľka agentúry Marta Kučerová. Najviac záujemcov pochádzalo zo Slovenska, a to viac než 1,4 milióna. Zo zahraničia bolo najviac záujemcov z Poľska, konkrétne 308 tisíc, ďalej z Maďarska s počtom 231 tisíc a nakoniec z Českej republiky, odkiaľ pochádzalo vyše 164 tisíc návštev.

Súvisiace články

Aktuálne správy