Intesa Sanpaolo za štvrtý kvartál so ziskom 13 mil. eur

Výsledok banky za štvrtý kvartál poškodilo to, že v novembri prispela 380 mil. eur k záchrane štyroch malých talianskych peňažných ústavov

Najväčšia talianska retailová banka Intesa Sanpaolo za posledné tri mesiace minulého roka vykázala čistý zisk 13 mil. eur. Nenaplnila tak prognózu analytikov, ktorí očakávali, že bude vo výške zhruba 80 mil. eur. Výsledok banky za štvrtý kvartál poškodilo to, že v novembri prispela 380 mil. eur k vládou organizovanej záchrane štyroch malých talianskych peňažných ústavov.

Za celý minulý rok však Intesa dosiahla čistý zisk v objeme 2,74 mld. eur, čo je oproti zisku 1,25 mld. eur v roku 2014 viac ako dvojnásobný rast. Intesa v piatok uviedla, že z minuloročného zisku vyplatí dividendy v sume 2,4 mld. eur, čo je viac ako sa očakávalo. Jadrový kapitál Intesy je naďalej jedným z najsilnejších v Taliansku. Ukazovateľ kapitálovej primeranosti Tier 1 bol v závere vlaňajška na úrovni 13,1 %.

Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo je VÚB banka. Svoje služby poskytuje prostredníctvom siete 193 retailových pobočiek, 29 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy