Prešovský kraj chce obnoviť cesty v dĺžke 40 kilometrov

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja chce dať zrekonštruovať 50 vybraných úsekov ciest II. a III. triedy, predpokladaná cena prác je 4,9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) plánuje zrekonštruovať, resp. zmodernizovať 50 vybraných úsekov ciest II. a III. triedy v celkovej dĺžke zhruba 40 kilometrov. Predpokladaná cena prác plánovaných na štyri mesiace je 4,87 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,84 mil. eur vrátane dane), vyplýva z vyhlásenej výzvy na predkladanie ponúk. Zákazka je rozdelená na sedem častí podľa regionálnej správy cestárov pre oblasti Bardejov, Humenné, Poprad, Prešov, Stará Ľubovňa, Svidník a Vranov nad Topľou.

„Predmetom zákazky je rekonštrukcia, resp. modernizácia 50 vybraných úsekov ciest a ich príslušenstva pozostávajúca najmä z odstránenia podkladov, pokládky krytov a vyrovnania povrchu krytu vozovky vrátane súvisiacich stavebných prác na cestách II. a III. triedy na území PSK,“ oznámila krajská správa a údržba ciest. Modernizácia ciest je zameraná na elimináciu bezpečnostných rizík.

Lehota na predkladanie ponúk je 26. februára. Jednou z podmienok účasti v súťaži je uskutočnenie stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru v predošlých piatich rokoch v objeme minimálne 2,8 mil. eur vrátane dane za jeden rok, ak uchádzač predkladá ponuku na sedem častí zákazky. Požadovaná hodnota vykonaných prác za rok je najmenej 400 tis. eur v prípade predloženia ponuky na jednu časť zákazky alebo násobok tejto sumy v závislosti od počtu častí, na ktoré uchádzač predkladá ponuku.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia zriadená 1. decembra 2003. V pôsobnosti má vyše 523 kilometrov ciest II. triedy a 1 920 kilometrov ciest III. triedy.

Súvisiace články

Aktuálne správy