Podielové fondy sa po mesiaci dostali do plusu

Z jednotlivých kategórií fondov bolo šesť v pluse a dve kategórie strácali.

Podielové fondy sa dostali po štyroch týždňoch do plusových čísiel. Čisté predaje za uplynulý týždeň zaznamenali kladných 9,73 mil. eur. Týždeň predtým to bolo záporných 7,4 mil. eur. Celkové predaje fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) dosiahli v uplynulom týždni 45,5 mil. eur, kým spätné nákupy predstavovali 35,76 mil. eur.

 

Z jednotlivých kategórií fondov bolo šesť v pluse a dve kategórie strácali. Najviac zdrojov pribudlo v rámci fondov peňažného trhu, a to 5,17 mil. eur. Nasledovali zmiešané fondy so sumou 4,12 mil. eur. Naopak, dlhopisové fondy vykázali záporné čisté predaje v objeme 2,53 mil. eur. V strate skončili aj fondy krátkodobých investícií. Tie vykázali záporných 2,23 mil. eur.

Najväčší prílev prostriedkov z jednotlivých správcovských spoločností evidoval Asset Management Slovenskej sporiteľne, a to na úrovni 13,42 mil. eur. Nasledoval IAD Investments s kladnými predajmi v sume 1,67 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy Tatra Asset Management, a to vo výške 7,69 mil. eur.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy