Goldman Sachs odporúča: Aké firmy nakupovať ak sa bojíte recesie v USA

, Goldman Sachs Foto: SITA

Od začiatku roka prežívajú akcie divoký štart pričom sa množia hlasy varujúce pred možnou recesiou americkej ekonomiky. Kam sa akciovo ukryť pred trhovým vlnobitím? Stratégovia z Goldman Sachs odporúčajú nakupovať akcie firiem so silnou rozvahou a len obmedzenou expozíciou v zámorí.

"Investorom, ktorí sa obávajú recesie v roku 2016, by mala naša stratégia držania pozícií vo firmách so silnými bilanciami a tržbami z amerického trhu zabezpečiť relatívne nadpriemerný výkon, a to aj pre prípad ekonomického poklesu," píšu stratégovia z Goldman Sachs. "Veríme, že by tieto stratégie mali naďalej generovať silné výnosy v čase relatívne dobrého výkonu americkej ekonomiky, posilňujúceho dolára, vysokého zadlženia firiem a slabosti kreditného trhu čo je čiastočne zapríčinené prepadom cien ropy."

Medzi firmy so silnou rozvahou podľa Goldman Sachs patria:
Facebook   
Alphabet  
Biogen  
Chipotle Mexican Grill   
3M  
Verizon Communications

Tipy na spoločnosti ťažiace z tržieb v USA zahŕňajú:   
Intuit   
Wells Fargo   
Kroger   
Macys   
CSX

Ak neočakávate recesiu, ste na tom podobne ako tím stratégov z Goldman Sachs. "Stále veríme, že je príchod recesie v USA v roku 2016 nepravdepodobný a že S&P 500 vzrastie do konca roka na 2100 bodov," píšu stratégovia. "Investorom, ktorí neočakávajú recesiu americkej ekonomiky, ponúka aktuálna korekcia cien akcií nákupnú príležitosť."

Súvisiace články

Aktuálne správy