Predaj áut vo Francúzsku v januári stúpol o 3,9 %

Francúzskym automobilkám sa na domácom trhu minulý mesiac nedarilo, keďže predaj PSA Peugeot Citroen vzrástol iba o 3,2 % a predaj Renaultu o 2,9 % klesol. Vzrástol však odbyt skupiny Volkswagen o 12 %.

Registrácia áut vo Francúzsku sa v januári zvýšila o 3,9 % na 138 395 vozidiel. Informovalo o tom v pondelok francúzske združenie výrobcov áut (CCFA). Automobilke Volkswagen sa pritom na trhu krajiny darilo viac ako domácim výrobcom Renault a PSA Peugeot Citroen, čo naznačuje, že nemecký výrobca áut sa zotavil zo škandálu v súvislosti s manipuláciou testov emisií dieselových motorov.

Po sérii slabších predajov po septembrovom vypuknutí emisného škandálu sa podľa údajov CCFA počet registrácií áut skupiny Volkswagen vo Francúzsku v januári zväčšil o 12 %. Predaj hlavnej značky VW pritom posilnil o 5,5 %. To kontrastuje s tým, že predaj francúzskej značky PSA minulý mesiac posilnil iba o 3,2 % a predaj skupiny Renault o 2,9 % oslabil napriek nedávnemu uvedeniu nových modelov.

Francúzske značky však počas januára v predaji na domácom trhu zaostali aj za inými zahraničnými konkurentmi. Predaj Toyoty posilnil o 11,6 % a automobilka Fiat Chrysler dosiahla rast predaja o 8,4 %. Americký General Motors dosiahol rekordné zväčšenie predaja, a to o 19 % vďaka dobrému odbytu značky Opel-Vauxhall.

Súvisiace články

Aktuálne správy