Prievidzská radnica vyhlásila súťaž na nového dopravcu MHD

Prievidzská radnica vyhlásila súťaž na nového zmluvného dopravcu mestskej hromadnej dopravy (MHD) na území mesta.

Prievidzská radnica vyhlásila súťaž na nového zmluvného dopravcu mestskej hromadnej dopravy (MHD) na území mesta. Víťaz obstarávania by mal túto službu vo verejnom záujme vykonávať rok aj sedem mesiacov, a to v rozsahu asi 2,13 milióna tarifných kilometrov. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.
Radnica deklarovala záujem, aby MHD na území Prievidze a Bojníc aj v budúcnosti zabezpečoval jeden zmluvný dopravca. Problémom však podľa nej je, že zmluvy s tým aktuálnym končia obom samosprávam v rozdielnom termíne. "Zmluva Prievidze s dopravcom končí už teraz 31. mája 2016, ale zmluva mesta Bojnice s tým istým dopravcom končí až v roku 2017," ozrejmil pred časom viceprimátor Prievidze Ľuboš Maxina. Prievidza preto podľa jeho slov pristúpila k vyhláseniu súťaže, aby mestu skončila zmluva s novým vysúťaženým dopravcom v rovnakom termíne ako Bojniciam so SAD Prievidza, čím by obe samosprávy mohli spoločne založiť novú dlhodobú zmluvu pre obe mestá na spoločnú lehotu a spoločného dopravcu.
Nový zmluvný dopravca pre Prievidzu by mal zabezpečovať MHD rok aj sedem mesiacov, a to v rozsahu 2.312.217 tarifných a 2.506.674 celkových kilometrov. Náklady na túto službu vo verejnom záujme by tak mali podľa odhadu radnice predstavovať 4.318.292 eur bez dane z pridanej hodnoty.
Záujemcovia o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 10. marca, kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia cena.

Súvisiace články

Aktuálne správy