Pre pracovníkov Úradu TSK kúpia tento rok šesť elektromobilov

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce tento rok v rámci projektu Zelená župa kúpiť pre zamestnancov Úradu TSK šesť elektromobilov. Kraj ich chce obstarať prostredníctvom operatívneho lízingu.
Ako informovala vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jana Paulínyová, zamestnancom Úradu TSK by mali začať slúžiť už v druhej polovice tohto roka. „Úspora pri šiestich elektromobiloch bude 13.680 eur ročne. Prevádzka elektromobilu stojí dve eurá na 100 kilometrov, elektromobily sú navyše menej hlučné a šetrné k životnému prostrediu,“ doplnila Paulínyová s tým, že pri najazdení 30.000 kilometrov šiestimi elektromobilmi, sa do ovzdušia nedostane 23,4 tony emisií.
Úrad TSK momentálne využíva sedem osobných vozidiel, ktoré budú postupne, v závislosti od technického stavu, vyraďovať z prevádzky. Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku prevádzku elektromobilov zabezpečia aj tri nové univerzálne nabíjacie stanice, ktoré bude prevádzkovať Správa ciest TSK. Umiestnia ich v Myjave, Považskej Bystrici a v Prievidzi.
„Táto infraštruktúra je tou základnou, pretože elektromobily nemajú taký dojazd, aby sa mohli vrátiť naspäť na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja. A myslím si, že to bude aj dobrým impulzom na to, aby napríklad taxislužby mohli mať elektromobily, pretože je to oslobodené od dane z motorových vozidiel,“ skonštatoval Baška.

Súvisiace články

Aktuálne správy