S bezúčelovým úverom môžete ušetriť aj niekoľko stovák eur

, PR článok

Spotrebiteľské úvery patria k najobľúbenejším. Kedy sa oplatí o ne požiadať?

„Spolu s manželom vlastníme starší byt a už dlhšie obdobie sa zamýšľame nad jeho rekonštrukciou. Po vyčíslení nákladov na rekonštrukciu sme sa rozhodli pomôcť si bezúčelovým úverom vo výške 10 000 €. Keďže ide o nemalé peniaze, radi by sme ušetrili, kde sa dá. Viete nám poradiť, ktorý spotrebiteľský úver je najvýhodnejší?“ Aj s takýmito otázkami sa môžete stretnúť na fórach. Odpovede dostanete rôzne podľa toho, kto má akú skúsenosť. Ako však získať naozaj výhodný úver na rekonštrukciu?

Banky viackrát ročne spúšťajú kampane na spotrebiteľské úvery, kde ponúkajú výhody, ktoré sú limitované práve trvaním kampane. Ak požiadate o úver práve počas trvania výhodnej ponuky, môžete výrazne ušetriť.

Vezmime si napríklad Tatra banku, ktorá aktuálne ponúka bezúčelový úver so zaplatenou prvou splátkou. Pri úvere vo výške 10 000 € hovoríme o ušetrenej mesačnej splátke (viď tabuľka), za ktorú si už môžete čo-to dovoliť.

Reprezentatívny príklad:

Pri úvere 10 000 € s fixnou úrokovou sadzbou 9,90 % ročne, s dobou splácania 84 mesačných anuitných splátok (prvú splátku klient neplatí) a s jednorazovým poplatkom za úver vo výške 200 € predstavuje ročná percentuálna miera nákladov 10,64 % pri mesačnej splátke úveru 166,21 €. Celková čiastka, ktorú klient uhradí, predstavuje 13 995,43 €.

 

Vypočítajte si výšku vašej ušetrenej prvej mesačnej splátky: úverová kalkulačka

Súvisiace články

Aktuálne správy