Mesto Trenčín chce kúpiť 48 nájomných bytov za takmer 2,4 milióna eur

Mesto Trenčín chce kúpiť 48 nájomných bytov. Ich odkúpenie schválili na dnešnom mimoriadnom zasadnutí poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva.

Mesto Trenčín chce kúpiť 48 nájomných bytov. Ich odkúpenie schválili na dnešnom mimoriadnom zasadnutí poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva. Byty postaví nitrianska spoločnosť SOLUM a mesto ich odkúpi v prípade, ak získa zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) úver, prípadne aj dotáciu z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Žiadosť o úver a dotáciu chce mesto podať do konca januára.
Podľa trenčianskeho viceprimátora Jána Forgáča výhodou tohto zámeru je, že v prípade, ak mesto Trenčín prostriedky na kúpu týchto bytov od štátu nezíska, nie je povinné byty kupovať. Ako zdôraznil, takáto ponuka je pre mesto veľmi výhodná. Byty vzniknú v bývalej administratívnej budove závodu Ozeta na Veľkomoravskej ulici. Bude to 26 jednoizbových a 22 dvojizbových bytov. K tomu mesto získa aj 48 parkovacích miest za jedno euro. Kúpna cena za byty je 2,354 milióna eur s DPH, mesto by ju malo získať z úveru od ŠFRB a prípadnej dotácie z ministerstva. 
O žiadosti o úver a dotáciu by sa malo rozhodnúť v prvej polovici tohto roka. V prípade schválenia budú byty k dispozícii už na jar 2017. V súčasnosti je v Trenčíne niekoľkonásobne viac žiadostí o jedno- alebo dvojizbové nájomné byty. Bývalý závod Ozety je momentálne využívaný minimálne a územný plán v tejto časti počíta s bytovou výstavbou, ako aj ďalšou občianskou vybavenosťou. 
Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka je toto prvý krok k naštartovaniu výstavby nájomných bytov, ktoré sú podľa neho dôležitým rozvojovým impulzom pre Trenčín. 

Súvisiace články

Aktuálne správy