V Stupave sa pripravuje výstavba nových bytov v zóne Pod Kopcami

V severnej časti mesta Stupava v okrese Malacky by sa malo v nasledujúcich rokoch postaviť 77 nových bytov v rámci zóny D obytnej zóny s názvom Pod Kopcami. Počíta s tým zámer spoločnosti Hector Capital, ktorý predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).
Celá obytná zóna sa delí na šesť zón od A po F. Zóny A, B, C, D a F sú určené na nízkopodlažnú bytovú výstavbu rodinných a bytových domov. V zóne E je lesík s komunikáciou a cyklistickým chodníkom. V prvej etape boli riešené zóny A a B, pri ktorých v súčasnosti prebiehajú stavebné konania na technickú infraštruktúru.
Posudzovaná zóna D má celkovú plochu 13.591 štvorcových metrov (m2). „Predmetné územie je vymedzené zo severnej strany výrobnými areálmi menších prevádzok a nezastavanou plochou (zóna C), zo severovýchodnej strany lesíkom (zóna E), z juhu je ohraničené ochranným pásmom cintorína, z juhozápadnej strany odvodňovacími kanálmi a zo západnej strany záhradami rodinných domov,“ opísal navrhovateľ.
Spoločnosť mieni v rámci tejto zóny postaviť sedem trojposchodových bytových domov s obytným podkrovím a zastavanou plochou zhruba 331 m2, pričom v každom má byť umiestnených 11 bytových jednotiek. Dohromady by tu teda malo vzniknúť 77 nových dvoj-, troj- a štvorizbových bytov. Celkovo by tu mohlo nájsť domov 231 ľudí. Parkovanie pre tieto byty by malo zabezpečiť 143 parkovacích miest.
Investor plánuje začať s výstavbou bytových domov v septembri tohto roka a ukončiť by ju chcel o štyri roky neskôr. Celkové predpokladané náklady na ich vybudovanie odhadol na 5 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy