Mesto Spišská Nová Ves patrí podľa prezidenta A. Kisku k tým úspešným

Prezident Andrej Kiska dnes navštívil Spišskú Novú Ves a jej okolie. Po rokovaniach na radnici, v škole či v spoločnosti, ktorá zamestnáva na Spiši najviac ľudí, konštatoval, že toto mesto sa rozvíja a patrí k tým úspešným na Slovensku. „Ako rodák zo Spiša som tu bol veľmi často, som rád, že som mohol do centra Spiša dnes zavítať oficiálne aj ako prezident. Spišská Nová Ves patrí medzi najkrajšie mestá na Slovensku a počas diskusie s primátorom a vedením mesta som pochopil, že patrí nielen medzi najkrajšie, ale aj medzi tie úspešné,“ konštatoval Kiska.
Vyzdvihol fakt, že sa tu darí znižovať nezamestnanosť a dnes tak veľmi dôležité témy ako školstvo a zdravotníctvo majú prioritu aj pre mesto. „Súčasťou Spišskej Novej Vsi je aj spoločnosť Embraco, ktorá tu pôsobí dlhé roky a zamestnáva viac ako 2300 ľudí nielen zo Spišskej Novej Vsi, ale aj ďalekého okolia. Čo som nesmierne rád je, že spoločnosť sa nezameriava len na výrobu, ale investuje aj do výskumu. Mohol som vidieť veľmi moderné technológie na výskum a vývoj, čo je nesmierne pozitívne, pretože okrem pracovných miest potrebujeme aj podporu vedy a výskumu,“ zdôraznil Kiska, ktorý verí, že tomuto výrobcovi kompresorov sa podarí v budúcnosti priniesť do regiónu, kde je stále dosť vysoká miera nezamestnanosti, nové pracovné miesta.
Sám prezident tu ešte ako podnikateľ v roku 2008 prednášal manažmentu o zmysle podnikania, ktorým podľa neho nie je len zisk. „Zmyslom podnikania je aj pomoc spoločnosti a ja som rád, že v Embracu to funguje. Táto spoločnosť dbá o svojich zamestnancov, ale aj o mesto Spišská Nová Ves a región ako taký. Bol som dnes veľmi milo prekvapený pracovnými podmienkami, ktoré tu ľudia majú,“ dodal Kiska.
V dopoludňajších hodinách prezident rokoval so zástupcami spišskonovoveskej samosprávy, z radnice sa presunul na diskusiu so študentmi gymnázia na Školskej ulici a následne si prešiel výrobnú i laboratórnu časť spoločnosti Embraco. Odtiaľ sa presunul do neďalekých obcí Markušovce a Spišský Hrušov, kde sa pozdravil s miestnymi obyvateľmi a rokoval so zástupcami samospráv.

Súvisiace články

Aktuálne správy