Zomrel Rene Angélil: Manžel Celine Dion, úspešný manažér aj hazardný hráč

, heavy.com Foto: TASR

René Angélil zomrel po dlhom boji s rakovinou hrdla. Po mnohé roky stál ako manažér vedľa svojej druhej ženy Celine, túto pozíciu ale musel kvôli svojmu zdravotnému stavu opustiť. Celine Dion má čisté imanie podľa odhadov vo výške 630 miliónov dolárov, zatiaľ čo Angélil 400 miliónov. Spoločne dokázal pár dať dohromady čisté imanie viac ako miliardu dolárov.

Angélil ako profesionálny hráč pokru
Okrem toho, že sa staral o hudobných umelcov, bol tiež profesionálny hráč pokru, dokonca sa  kvalifikoval na World Series of Poker Tournament of Champions. Neraz sa vtipkovalo o tom, že Angélil na hazarde v Las Vegas prehrá všetky peniaze manželov, preto jeho manželka musí konštantne odmietať vystúpenia v tomto meste spojené s ubytovaním. Je jasné, že v tomto manželstve bolo viac než dosť peňazí nazvyš.

Dion ako najlepšie platený umelec v brandži
V rokoch 2000 a 2010 podľa Celebrity Net Worth patrila Dion k najlepšie zarábajúcim umelcom. Príjmy prichádzali nielen z rekordného predaja vstupeniek na koncerty, ale aj doplnkového tovaru. Z celkového zárobku viac než 720 miliónov bolo 500 miliónov z globálneho predaja vstupeniek, z čoho 350 miliónov je príjem z Las Vegas show.

Spoločných niekoľko domovov
V roku 2013 Angélil ponúkol ich 100 miliónov dolárový domov na predaj. Podľa CNBC ich dom na Jupiter Island bol ponúknutý za 7 miliónov, čo bola jedna z najdrahších nehnuteľností na Floride. Pár tiež svojho času prijal ponuku na kúpu inej nehnuteľnosti na súkromnom ostrove blízko Montrealu. Cena bola 28 200 000 dolárov. Ale to boli len dva z niekoľkých domov, ktoré Dion a Angélil majú spolu po celom svete.

Sieť reštaurácií
Nickels Lahôdky a Nickels Grill & Bar boli zaradené do malého, ale úspešný reťazca reštaurácií v Kanade. Reštaurácie ponúkali údeniny, raňajkové hamburgery, mliečne koktaily, pizzu, kuracinu, rebrá, šaláty aj sendviče. V roku 1997 sa Dion dištancovala od značky. Nickels je dnes už súčasťou Resto Pre Group, Dion a jej manžel vlastnili aj reštauráciu Schwartz’s Restaurant.

Spoločné firmy
Okrem reštaurácie, Angélil a Dion majú kapitál aj v niekoľkých ďalších spoločnostiach. Pár vlastnil Le Mirage Golf Club a tiež nočný klub s názvom Pure, ktorý sa nachádza v Caesars Palace v Las Vegas. Dion má aj rad voňaviek okrem iných produktov. Spoločne je dvojica vlastníkom produkčnej spoločnosti pre umelcov so sídlom v Kanade, nazýva sa Les Productions Feeling Inc.

Súvisiace články

Aktuálne správy