Vietnam zverejnil zozam sektorov otvorených pre zahraničné investície

Vietnamská vláda zverejnila zoznam 17 podnikateľských sektorov, ktoré sú za určitých podmienok otvorené pre zahraničné investície.

Vietnamská vláda zverejnila zoznam 17 podnikateľských sektorov, ktoré sú za určitých podmienok otvorené pre zahraničné investície. Vláda v Hanoji sa tak snaží zlepšiť investičné prostredie po rekordnom príleve zahraničného kapitálu v minulom roku. Informovala o tom agentúra Reuters.
Kritici totiž Vietnamu často vyčítali nedostatočnú transparentnosť pri regulácii investícií. Hanoj až doteraz nešpecifikoval, aké podmienky musia splniť zahraniční investori, ak chcú podnikať vo Vietname, napriek tomu, že kabinet zmiernil obmedzenia pre vstup zahraničného kapitálu do mnohých firiem kótovaných na burze.
Vládny zoznam sektorov zahŕňa napríklad reality, služby v cestovnom ruchu, výpočtovú techniku, výskum a rozvoj, informatiku, tzv. lízing, dopravu, stavebníctvo, zdravotnú starostlivosť alebo obchodovanie.
Kabinet stanovil zahraničným vlastníkom hornú hranicu pre podiel vo firmách, formu aj rozsah investícií.
Podľa vládnych údajov Vietnam vlani získal zahraničné investície vo výške 14,5 miliardy USD (12,23 miliardy eur), čo predstavuje medziročný nárast o 17,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy