American International Group ohlasuje buyback

AIG – American International Group, medzinárodná poisťovacia skupina sa poddala tlaku investora Carla Icahna a plánuje skúpiť naspäť svoje akcie v hodnote troch miliárd dolárov. Tento krok dvíha množstvo peňazí, za ktoré spoločnosť skúpi naspäť svoje akcie na 4.3 miliardy dolárov. AIG už tento rok odkúpilo naspäť svoje akcie vo výške až 9.7 miliardy dolárov.

CEO Peter Hancock zjednodušuje spoločnosť a zabezpečuje peniaze na buyback tým, že predáva podiely v spoločnostiach ako napríklad AerCap Holdings NV lebo Springleaf Holdings Inc. Minulý týždeň získal viac ako 700 miliónov dolárov predaním podielu v Čínskej PICC Property & Casualty Co.

Ako sa vyjadrili, hlavnou strategickou prioritou AIG je vrátenie nadbytočného kapitálu akcionárom spoločnosti. AIG vyrástlo 0.8 percenta na úroveň $61.4 v pooobchodnej fáze v New Yorku. Vyjadrenie o buybacku bolo zverejnené až po ukončení obchodnej seansy v Amerike.

Carl Icahn sa v októbri vyjadril, že Hancock by mal spoločnosť rozdeliť na tri separátne spoločnosti. CEO tento plán odmietol tvrdiac, že sa bude sústrediť na zjednodušenie operácii, zlepšenie finančného zdravia spoločnosti a návrat kapitálu akcionárom.

Ročný graf AIG:

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy