Pri Žiline zrejme vznikne 30 nových pracovných miest

Spoločnosť KFTS plánuje rozšíriť v Rajci svoju výrobu plastových komponentov pre interiéry automobilov.

V žilinskom okrese zrejme vznikne 30 nových pracovných miest. Spoločnosť KFTS totiž plánuje rozšíriť v Rajci svoju výrobu plastových komponentov pre interiéry automobilov. Podnik plánuje postaviť za približne 3 mil. eur novú prevádzku závodu zameranú na povrchovú úpravu plastových dielcov vlastnej produkcie pre osobné automobily.

„Plánujeme vybudovať prevádzku produkujúcu výrobky s pridanou hodnotou. Chceme zvýšiť svoju konkurencieschopnosť v danom segmente trhu zriadením vlastného pracoviska na finálnu úpravu plastových dielcov farbením,“ uviedla spoločnosť vo svojom investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). S výstavbou novej prevádzky chce investor začať už koncom tohto roka. V polovici budúceho roka by sa malo v novej prevádzke začať so skúšobnou výrobou. Pri uvažovanom počte 240 pracovných dní v roku sa predpokladá zhruba 184 800 kusov nalakovaných plastových dielcov

Spoločnosť KFTS je špecializovanou spoločnosťou v oblasti výroby plastových dielov technológiou vstrekovania. Spoločnosť sa špecializuje na produkciu a montáž interiérových častí automobilov. Hlavným zameraním závodu v súčasnosti je spracovanie termoplastických hmôt pomocou vstrekovacích lisov. Firma je dodávateľom vybraných komponentov pre kľúčových producentov automobilov v rámci územia Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy