Priemerná dočasná PN bola v októbri nad 3 %

Priemerná dočasná práceneschopnosť (PN) na Slovensku bola v októbri tohto roka na úrovni 3,21 %. V porovnaní s októbrom vlaňajška je to viac o 0,049 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila Sociálna poisťovňa. Najnižšiu dočasnú PN vykázal v októbri tohto roka Bratislavský kraj, a to 2,18 %. Nasleduje Banskobystrický kraj, kde priemerná dočasná PN dosiahla 2,88 %. Tretie najnižšie percento dočasnej PN evidoval Nitriansky kraj. V tomto kraji bola priemerná dočasná PN v októbri tohto roka na úrovni 3,14 %.
Naopak, najvyššie percento dočasnej PN mali v desiatom mesiaci tohto roka Prešovský, Trenčiansky a Trnavský kraj. V Prešovskom kraji priemerná dočasná PN dosiahla 3,90 %, v Trenčianskom kraji 3,66 % a v Trnavskom kraji vyše 3,57 %. Ide o údaj, ktorý vychádza z podielu práceneschopných osôb voči celkovému počtu nemocensky poistených osôb v danom mesiaci.

Priemerné obdobie trvania PN v októbri tohto roka predstavovalo vyše 39 dní. Najdlhšie priemerná PN trvala v Žilinskom kraji, a to 44,4 dňa. Nasleduje Prešovský kraj, v ktorom dočasná PN trvala v rovnakom období v priemere 44 dní. Najkratšie trvanie dočasnej PN vykázal Bratislavský kraj, a to 32,5 dňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy