VW nezníži rezervu 6,7 mld. eur na emisný škandál

Automobilka sa rozhodla neznižovať rezervu na pokrytie nákladov škandálu, hoci oprava 8,5 mil. áut v Európe sa ukazuje jednoduchšia, ako sa očakávalo

Nemecká automobilka Volkswagen nezníži plánovanú rezervu v sume 6,7 mld. eur na náklady súvisiace s emisným škandálom týkajúcim sa dieselových motorov. Automobilka sa tak rozhodla napriek tomu, že oprava 8,5 mil. áut v Európe sa ukazuje jednoduchšia, ako sa očakávalo.

Volkswagen sa snaží od bánk získať financie v objeme až 20 mld. eur, keďže zápasí s problémom očakávaných nákladov škandálu. Podľa analytikov by tieto náklady mohli dosiahnuť sumu 40 mld. eur, vrátane pokút, právnych nárokov a opráv áut. Kým celkové náklady škandálu nie sú jasné, VW neplánuje meniť rezervy, povedal v stredu novinárom hovorca firmy v jej sídle v nemeckom Wolfsburgu.

Generálny riaditeľ Volkswagenu Matthias Müller v pondelok manažérom povedal, že kroky potrebné na opravu vozidiel sú „technicky a finančne zvládnuteľné.“ „Náš predpoklad, že sú nevyhnutné podstatné zásahy do motora, sa nenaplnil,“ konštatoval Müller.

Súvisiace články

Aktuálne správy