Prvá slovenská online aukcia skladu ponúkne chladničky, vitríny, pizza pulty, ale aj pekárenské stroje

, Intergavel

Aj na Slovensku odštartovali online priemyselné aukcie. Maďarská firma Intergavel, zaoberajúca sa zužitkovaním rôznych priemyselných prostriedkov, ako prvú na Slovensku zužitkuje zásobu skladu Seneckého Tesca. 99 inzerovaných položiek čaká na dražbu, ktorých celková výkričná cena je vyše 65 000 eur.

Na maďarských dražbách sa v ostatnom čase vyskytovalo viac slovenských, českých a poľských kupujúcich, práve preto sa Intergavel rozhodol rozšíriť aj do okolitých krajín. Ako prvé dostala poverenie na vydraženie nástrojov, ktoré na nachádzajú v sklade Tesca v Senci, oznámil Csaba Kocsis, výkonný riaditeľ firmy.

Na online aukcii sa nachádzajú chladničky, vitríny, pizza pulty, pekárenské stroje, alebo špeciálne lisovacie stroje. Pred aukciou je potrebné sa zaregistrovať. Dražiť môžu zástupcovia firiem, aj  podnikatelia. Prvá slovenská aukcia prebehne na stránke intergavel.com, skončí 4. decembra. Celková výkričná cena strojov je vyše 65 000 eur.

Tescá v Maďarsku, ktoré potrebujú závažnú výmenu, alebo budú zatvorené, už piaty rok predávajú svoje stroje a zariadenia cez online aukcie. Obchodné reťazce majú centrálne, stredoeurópske vedenie, kde sa zrodilo rozhodnutie, že predmety sa zužitkujú týmto dobre fungujúcim  systémom aj v ostatných krajinách.

Online aukcie sú riešením pre malých a stredných podnikateľov, aby si zadovážili použité stroje, ktoré sú v dobrom stave, za priaznivú cenu. Po preskúmaní stavu jednotlivých strojov sú fotografie usporiadané do katalógu, ale záujemcovia majú príležitosť prísť si pozrieť stroje aj naživo.

Podstatou online aukcie je, aby sa čím širšia klientela zainteresovala do súťaže o dražené predmety, povedal Csaba Kocsis, výkonný riaditeľ firmy Intergavel.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy