V Číne vznikne čínsko-slovenský priemyselný park

Memorandum o porozumení podpísal minister hospodárstva Vazil Hudák. Prvým investorom je Matador Holding.

V Číne vznikne čínsko-slovenský priemyselný park. Minister hospodárstva Vazil Hudák počas svojej pracovnej cesty v Číne podpísal v utorok Memorandum o porozumení (MoP) k založeniu čínsko-slovenského priemyselného parku. Informovala o tom hovorkyňa ministra Miriam Žiaková.

Park má byť v meste Nantong v provincii Jiangsu. Mesto leží 140 km od Šanghaja a je jedným z najrýchlejšie rastúcich miest Číny. Má 7,5 milióna obyvateľov a hrubý domáci produkt predstavuje 85 mld. USD.

„Obe strany zdieľajú spoločný záujem o smart industry, ako aj environmentálnu ochranu priemyslu s cieľom uľahčiť slovenským podnikateľským subjektom expandovať na trh Ázie a Tichomoria, vrátane čínskeho trhu, a zároveň ďalej rozvíjať a rozširovať spoluprácu s čínskou stranou,“ informovala Žiaková.

Čínsko-slovenský priemyselný park by sa mal stať modelovým projektom v oblasti smart industry a znižovania emisií, ktoré by následne posilnili vzájomnú bilaterálnu hospodársku a obchodnú spoluprácu. Spoločnosť Matador Holding je už prvým slovenským investorom v tomto parku, keď podpísala memorandum o spolupráci 15. októbra tohto roku.

(1 EUR = 1,0631 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy