Česká taxi aplikácia Liftago s trhoviskom jázd vstupuje na Slovensko

Na slovenský trh prichádza česká taxislužba Liftago, ktorú má vo svojich smartfónoch vyše 100.000 ľudí. Cieľom mobilnej služby je ponúkať zákazníkom široké portfólio kvalitných a dostupných vodičov. Český startup aktuálne testuje beta verziu aplikácie pre Android a iOS medzi vodičmi aj zákazníkmi v Bratislave.

Mobilná služba má zjednodušiť ľudom dopravu v rámci mesta a zvýšiť dostupnosť taxíkov počas dopravných špičiek. „Unikátnosťou aplikácie je tzv. trhovisko jázd, kde zákazník na displeji uvidí niekoľko konkrétnych ponúk od viacerých taxikárov, ich vzdialenosť, typ vozidla a obľúbenosť. Zákazník si tak môže dotykom na displeji vybrať tú najlepšiu ponuku pre seba či už z pohľadu ceny, rýchlosti, alebo príjemného správania vodiča,“ priblížil manažér Liftaga pre Slovensko Tomáš Sroka.

Taxikári ponúkajú v aplikácii zákazníkom ceny za jazdu na základe niekoľkých reálnych taríf, ktoré majú v taxametri. O voľbe taxikára tak podľa neho rozhoduje prirodzený trhový dopyt a ponuka bez regulovania. Platba prebieha v hotovosti alebo bezhotovostne po zadaní platobnej karty do aplikácie.

„Hoci sú v Liftagu zapojení taxikári, ktorí majú živnosť, platnú licenciu a kvalitné auto, o ich výbere nakoniec rozhodujú samotní zákazníci – ich hodnotením v aplikácii. Čím je vodič príjemnejší a milší, tým viac zákaziek dostane,“ upozornil Sroka.

V Česku službu využívajú stovky vodičov v Prahe, Brne a Ostrave. Na Slovensku je ich do testovania aktuálne zapojených niekoľko desiatok. Do konca roka tu chce mať Liftago približne stovku najkvalitnejších taxikárov na trhu. Zapojeným taxikárom umožňuje, aby pracovali aj pre iné taxislužby bez obmedzení. „Chceme s komunitou taxikárov dlhodobo vybudovať fungujúcu dopravnú platformu a zaviesť férové podmienky na trhu v osobnej preprave pre zákazníkov aj dopravcov,“ dodal Sroka.

Súvisiace články

Aktuálne správy