E-shopy hlásia pripravenosť: Vianočné objednávky dokážeme vybaviť promptnejšie!

, pricemania Foto: thinkstock

Tento rok očakávajú najväčšie internetové obchody menej hektické nákupy. Súvisí to predovšetkým s ďalším výrazným skrátením času dodávky tovaru. Bratislavčania si tak napríklad môžu vyzdvihnúť nakúpené darčeky už za štyri hodiny, ostatní nakupujúci dostanú drvivú väčšinu darčekov nasledujúci deň.

Dvojica z najsilnejších hráčov na slovenskom e-shopovom trhu si medzičasom na Slovensku vybudovali veľké centrálne sklady, na ktorých majú naskladnenú väčšinu ponúkaného tovaru, čo im umožňuje vybavenie objednávok extrémne rýchlo aj v hektickom predvianočnom období. Vianočné nákupy tvoria podľa odhadov cenového porovnávača Pricemania.sk 30 – 35 % celoročných predajov internetových obchodov. „E-shopy sa viac predzásobujú, sú tak schopné vybaviť objednávky promptnejšie. Vyplýva to zo štatistík aj z našej každodennej komunikácie s e-shopmi,“ vyjadril sa M. Král zo spoločnosti Pricemania.sk, ktorá zobrazuje ponuku viac ako 6 000 e-shopov.

„Vianočné nákupy sú kľúčovou sezónou, sme na ne kapacitne pripravení a prvé nápory už cítime. Nové veľké sklady výrazne zrýchľujú celý proces vybavenia objednávky, takže drvivá väčšina zákazníkov dostane svoj tovar na ďalší deň, Bratislavčania si dokonca môžu vyzdvihnúť svoje darčeky ešte v ten istý deň,“ hovorí V. Sušil, riaditeľ Hej.sk, podľa ktorého rastie podiel osobných odberov na pobočkách.

Podobne rýchle lehoty vybavenia objednávky hlási aj Martinus.sk. „Veľkú časť ponuky kníh vieme odoslať zákazníkom do 1-2 dní,“ potvrdzuje M. Meško z Martinusu.

Z prudkého rastu nákupov cez internet profitujú i prepravné spoločnosti. Vianočný nápor a medziročný rast by ich nemal dostať do problémov. Upozorňujú však, že zvýšený nápor si vyžaduje presné údaje zo strany nakupujúcich pri objednávkach. „Správnosť údajov poskytovaných objednávateľom sú kľúčové pre úspešne doručenie. V snahe zvládnuť enormný nárast zásielok v tomto ročnom období navyšujeme tento rok v Slovak Parcel Service a In Time počet doručovateľov. Pre väčšiu flexibilitu doručujeme tiež do Balíkomatov, a zároveň uvádzame na trh sieť odberných miest, kde si budú môcť zákazníci prevziať svoje zásielky,“ hovorí Ali-Hussein Daher zo spoločnosti Slovak Parcel Service.


6 tipov na bezproblémové vianočné nakupovanie na internete

1. Vyberajte si overené e-shopy, ideálne pod hlavičkou SAEC-bezpečný nákup, Pricemania.sk Overený obchod.

2. Vyhýbajte sa objednávkam tovaru, ktorý nemá daný e-shop na sklade, vyhnete sa nepríjemnej neistote, či svoj darček dostanete do Vianoc.

3. Zrátajte si cenu tovaru i s dopravou, prípadne zvážte osobný odber, ktorý je v drvivej  väčšine zadarmo.

4. Počítajte aspoň s minimálnou časovou rezervou, nenakupujte na Vianoce dva dni pred Štedrým dňom.

5. Nakúpte si radšej viac darčekov v jednom e-shope, dokáže tak ušetriť čas pri preberaní aj  náklady na dopravu.

6. V objednávke uveďte aktuálne mobilné číslo, aktívne komunikujte s kuriérom, najmä v predvianočnom období sa vyhnite stresu spojeného s „naháňaním sa“ s kuriérom.


 

Súvisiace články

Aktuálne správy