Útoky v Paríži by nemali mať výraznejší vplyv na záujem Nemcov o cestovanie

Predstavitelia nemeckého sektora cestovného ruchu nepredpokladajú, že teroristické útoky v Paríži príliš ovplyvnia záujem Nemcov o cestovanie. Informovala o tom agentúra DPA.
„Nepredpokladám, že v cestovnom ruchu dôjde k výraznejšiemu poklesu,“ povedal predseda Nemeckej cestovnej asociácie DRV Norbert Fiebig. Ako dodal, v súčasnosti hrozia teroristické útoky kdekoľvek na svete. „Bohužiaľ, momentálne musíme s touto hrozbou žiť,“ uviedol.
Za posledných 12 mesiacov zaznamenal nemecký sektor cestovného ruchu solídny rast napriek rizikám pre toto odvetvie zo strany globálneho terorizmu a gréckej finančnej krízy, uviedla DRV. Príjmy sektora vzrástli za fiškálny rok 2014/2015, ktorý sa skončil 31. októbra, zhruba o 3 až 4 %, najmä vďaka zvýšenému dopytu po okružných plavbách a cestách do ďalekých krajín.
„Čo sa týka cestovania, Nemci sú svetoví šampióni,“ uviedla DRV. Ako dodala, na cesty do zahraničia minú viac než iné národy. Ročne to predstavuje zhruba 65 miliárd eur. Ich ochotu cestovať a aj viac míňať podporuje najmä stabilný vývoj ekonomiky, nízka nezamestnanosť a vyššie mzdy.

Súvisiace články

Aktuálne správy