Dolár vo štvrtok oproti euru klesol

Svetové devízové trhy - euro, dolár, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár vo štvrtok oproti euru klesol“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 19. novembra (SITA, Reuters) – Dolár vo štvrtok oproti euru oslabil. Časť analytikov pritom uviedla, že teraz je na ďalší rast americkej meny potrebný väčší impulz ako očakávanie zvýšenia úrokov v USA na budúci mesiac. Záznam z ostatného zasadania amerického Federálneho rezervného systému, ktorý zverejnili v stredu, signalizoval, že zvýšenie úrokov v USA v decembri je pravdepodobne „vhodné“. Dolár však vo štvrtok zostal nad hranicou 1,06 USD/EUR.

Spoločná európska mena si oproti doláru do 9:20 GMT pripísala štvrť percenta a posilnila na 1,0682 USD/EUR. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, oslabil o 0,5 % na úroveň 99,139 bodu.

Maďarský forint si oproti euru vo štvrtok mierne prilepšil a nachádzal sa tesne nad kľúčovou psychologickou hranicou 310 HUF/EUR. Ostatné stredoeurópske meny však mierne oslabili. Forint do 11:06 SEČ posilnil o 0,03 % na 310,100 HUF/EUR. Poľský zlotý však klesol o 0,11 % na 4,250 PLN/EUR a česká koruna oslabila o 0,07 % na 27,028 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy