Kurz eura sa mierne zotavil a pohybuje sa okolo úrovne 1,07 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny sa mierne zotavil zo strát z uplynulých dní. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0690 USD, pričom v ázijskom obchodovaní sa jeho kurz dostal až na 1,0718 USD/EUR. V stredu (18. 11.) večer bol kurz spoločnej meny približne o jeden cent slabší. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu napoludnie referenčný kurz na 1,0666 USD/EUR.
Dôvodom zotavovania eura je citeľné oslabenie dolára. V stredu večer bola zverejnená zápisnica z posledného zasadnutia menového výboru (FOMC) americkej centrálnej banky (Fed). Vyplýva z nej, že členovia FOMC budú na decembrovom zasadnutí diskutovať o zvýšení úrokových sadzieb. Sprísnenie menovej politiky však nie je zatiaľ isté. Niektorí účastníci trhu očakávali jasnejšie signály pre prvé zvýšenie sadzieb od finančnej a hospodárskej krízy.
Menová politika zrejme zostane hlavnou témou na devízovom trhu aj dnes. ECB totiž zverejní protokol z posledného zasadnutia Rady guvernérov. Pozorovatelia si sľubujú informácie týkajúce sa nálady panujúcej v Rade guvernérov. ECB na rozdiel od americkej centrálnej banky smeruje k ďalšiemu uvoľneniu menovej politiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy