Zisk amerického reťazca Lowe v 3. kvartáli vzrástol viac, ako trh čakal

Americká spoločnosť Lowe, druhý najväčší maloobchodný predajca domácich potrieb, náradia a železiarskeho tovaru v USA, dosiahla v 3. kvartáli obchodného roka 2015/2016 lepšie výsledky, ako jej predpovedali analytici z Wall Street. Lowe, podobne ako jej najväčší súper Home Depot, vďačí za tieto výsledky pokračujúcemu zotavovaniu trhu s bývaním. Informovala o tom agentúra AP.
Z výsledkov Lowe vyplýva, že čistý zisk firmy sa za tri mesiace do konca októbra 2015 zvýšil na 736 miliónov USD (689,78 milióna eur), čo predstavuje 80 centov na akciu, a to z 585 miliónov USD alebo 59 centov/akcia v rovnakom období vlani.
Tento zisk prekonal odhady Wall Street, ktorá reťazcu predpovedala v 3. kvartáli zisk 78 centov na akciu.
Tržby spoločnosti sa v 3. štvrťroku tohto roka zvýšili na 14,36 miliardy USD z vlaňajších 13,68 miliardy USD a tiež mierne prekonali odhady exportov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 14,31 miliardy USD.
Tržby v obchodov otvorených viac ako rok, ktoré sú kľúčovým ukazovateľom „zdravého vývoja“, sa pritom zvýšili o 4,6 %. V tomto údaji nie sú zahrnuté výsledky predajní, ktoré reťazec nedávno otvoril alebo zatvoril.
Lowe potvrdil svoj odhad za celý obchodný rok do konca januára 2016 a naďalej očakáva zisk približne 3,29 USD/akcia a nárast tržieb v rozmedzí od 4,5 % do 5 %.
Spoločnosť so sídlom v Mooresville v Severnej Karolíne mala na konci októbra 1849 obchodov v USA, Kanade a Mexiku.

Súvisiace články

Aktuálne správy