Wal-Mart zaznamenal v 3. kvartáli pokles zisku

New York 18. novembra (TASR)- Americký maloobchodný reťazec Wal-Mart zaznamenal v 3. kvartáli pokles zisku, ale menší, ako mu predpovedali analytici z Wall Street. Upozornil zároveň, že v poslednom kvartáli roka, teda počas kľúčovej vianočnej sezóny, očakáva spomalenie rastu tržieb na domácom trhu. Informovala o tom agentúra Reuters.
Čistý zisk najväčšieho maloobchodného reťazca na svete za 3. kvartál súčasného obchodného roka, ktorý sa skončil 31. októbra, klesol na 3,30 miliardy USD (3,09 miliardy eur), čo predstavuje 1,03 USD na akciu, z 3,71 miliardy USD alebo 1,15 USD/akcia v rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka.
Po vylúčení jednorazových položiek dosiahol reťazec zisk 99 centov na akciu, zatiaľ čo analytici, ktorých oslovila agentúra Thomson Reuters I/B/E/S mu predpovedali zisk v priemere 98 centov na akciu.
Tržby na domácom americkom trhu v obchodoch otvorených viac ako rok v 3. kvartáli vzrástli o 1,5 %, ale zahraničné tržby klesli v dôsledku silného dolára. Celkové konsolidované tržby Wal-Martu sa tak znížili medziročne o 1,3 % na 117,4 miliardy USD.
Spoločnosť predpovedá, že v poslednom kvartáli obchodného roka sa tempo rastu predaja na domácom trhu spomalí na 1 %, keďže vlani v rovnakom období zaznamenala jeho výrazné zvýšenie, čo ovplyvnilo porovnávací základ.
Wal-Mart upravil aj odhad zisku za celý obchodný rok, ktorý sa končí 31. januára 2016, a očakáva, že sa bude pohybovať v rozmedzí 4,50 až 4,65 USD na akciu namiesto pôvodne odhadovaných 4,40 – 4,70 USD/akcia.

Súvisiace články

Aktuálne správy