O dotácie na zatepľovanie je záujem, na zatepluj.sk sa registrovalo 1500 ľudí

O dotácie na zatepľovanie domov je medzi ľuďmi záujem. Na internetovej stránke zatepluj.sk sa za prvý týždeň od jej spustenia zaregistrovalo približne 1500 Slovákov. Tí dostanú automaticky e-mailom výzvu na predkladanie žiadostí o dotáciu na zatepľovanie hneď po jej zverejnení. Informovalo o tom ministerstvo dopravy.

"Sme radi, že nový web venovaný podpore zatepľovania je verejnosťou využívaný a že aj takýmto spôsobom pomôžeme zlepšiť kvalitu života ľudí, šetriť životné prostredie a podporiť predovšetkým malé a stredné stavebné firmy v regiónoch," konštatoval štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja František Palko.

Stránku zatepluj.sk má pod gesciou ministerstvo dopravy, verejnosti na nej poskytuje všetky informácie a odpovede na otázky, ktoré zaujímajú potenciálnych uchádzačov o príspevok na zateplenie rodinných domov. "Verejnosť tu nájde základné informácie, zákony súvisiace s týmto opatrením, postup ako podať žiadosť o dotáciu a zoznam licencovaných spoločností oprávnených vykonávať zatepľovanie," vymenoval hovorca rezortu Martin Kóňa.

Efektívnou pomôckou pre návštevníkov stránky je podľa jeho slov sekcia "Často kladené otázky", kde sa nachádzajú praktické informácie pre záujemcov o dotáciu. Aj napriek tomu sa však môžu starší ľudia a tí, čo nie sú zruční v práci s internetom, informovať aj telefonicky na infolinke vytvorenej špeciálne k tomuto projektu 02 594 94 465.

Súvisiace články

Aktuálne správy