Vienna Insurance Group ukončuje kúpu lotyšskej Baltikums

Vienna Insurance Group podpísala zmluvu o nadobudnutí 100-percentného podielu v spoločnosti Baltikums ešte v júli.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe ukončuje akvizíciu lotyšskej spoločnosti Baltikums AAS so sídlom v Rige. Zmluvu o nadobudnutí 100-percentného podielu v spoločnosti podpísala v júli tohto roka. Transakciu ukončili získaním úradných povolení. “Akvizíciou poisťovne Baltikums sa Vienna Insurance Group stáva jednou z piatich najväčších poisťovní na lotyšskom trhu,” uviedla skupina.

Pobaltské štáty s priemerným rastom poistného vo výške 30 % sa v uplynulých piatich rokoch pre koncern Vienna Insurance Group stali mimoriadne zaujímavým trhom. Baltikums je neživotná poisťovňa s 8-percentným podielom na lotyšskom trhu a prevádzkuje pobočku v Litve, v Estónsku ponúka poistenie prostredníctvom maklérov. Vienna Insurance Group bude rozširovať činnosť v neživotnom poistení prostredníctvom spoločnosti Baltikums ako aj novozaloženej spoločnosti Compensa Non Life.

Vienna Insurance Group je vedúcim špecialistom na poistenie v Rakúsku ako aj v strednej a východnej Európe. Koncern tvorí približne 50 spoločností v 25 krajinách. Zároveň eviduje približne 23 tis. pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy